Μαυροκορδάτου 4 18 Αθήνα. ΤΚ:106-78 Τηλ: 210.38.35.408

CartridgeDiagram

Η ιστορία πίσω από το Διαστημικό Στυλό του ΦΙΣΕΡ

Το Δεκέμβριο Του 1945, ο Μίλτον Ρέινολντς, που μόλις είχε «παρουσιάσει» στην Αμερική το στυλό, Προσέλαβε τον ιδρυτή μας, Πώλ Φίσερ, να το τελειοποιήσει. Ανταποκρινόμενος στο ρόλο του σε αυτή τη νέα εργασία, ο Φίσερ είπε «ως πρωτοπόρος τεχνικός της Βιομηχανίας στυλό, οφείλω να κατασκευάσω το καλύτερο δυνατό στυλό!»

Το 1948, κατέληξε στο μοτίβο ενός μικρού στυλό τσέπης. Το Στυλό- Σφαίρα έγινε αμέσως επιτυχία και είναι γνωστό στον κόσμο για το σχηματοποιημένο σχεδιασμό του. Ακόμη και σήμερα είναι το προϊόν που η εταιρεία πουλά περισσότερο απ' οποιοδήποτε.

Η επόμενη εφεύρεση Του Φίσερ ήταν ο μηχανισμός ξαναγεμίσματος «1-για-όλα», σχεδιασμένος να ταιριάζει στα περισσότερα στυλό που υπήρχαν τότε στην αγορά. Το μόνο που είχαν να κάνουν οι καταστηματάρχες για να καλύψουν τις ανάγκες των περισσοτέρων πελατών, ήταν να έχουν απόθεμα από το «1-για-όλα», το οποίο έγινε αμέσως το αγαπημένο και των καταστηματαρχών και των πελατών. Στο πέρασμα των χρόνων, ο Φίσερ περήφανα θα το θυμόταν ως το αντικείμενο χάρη στο οποίο «έκανε» το πρώτο του εκατομμύριο δολάρια.

istoria logoΜε το ξεκίνημα της διαστημικής «κούρσας» τη δεκαετία του '60, ο Φίσερ συνειδητοποίησε ότι θα παρουσιαζόταν η ανάγκη για ένα εργαλείο γραψίματος που θα λειτουργούσε στο χωρίς βαρύτητα διάστημα. «'Ετσι,» είπε ο Φίσερ, «κατασκεύασα ένα πεπιεσμένο στυλό, αλλά το μελάνι ξεχείλιζε διαρκώς». Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κατασκευάσει ένα ειδικό μελάνι. Υιοθετώντας μια λογική μέθοδο πειραματισμού, τελικά κατασκεύασε ένα θιξοτροπικό, χονδροελαστικό- κλαστικό μελάνι, με δυνατότητες πολύ διαφορετικές από όλα όσα κυκλοφορούσαν στην αγορά. Τελικά, με προσωπική επένδυση πέραν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων και κατόπιν αναρίθμητων πειραμάτων, κατασκεύασε επιτυχώς το πεπιεσμένο φυσίγγιο μελάνης. Μετά από άλλους 18 μήνες αυστηρών ελέγχων από τη ΝΑΣΑ, η υπηρεσία ενέκρινε ΤΟ AG7 (ΑΒ7 = Αντί, Βαρυτικό 7) διαστημικό Στυλό του Φίσερ για χρήση από τους αστροναύτες του Απόλλωνα.

Στις επόμενες δεκαετίες, ο Φίσερ συνέχισε να εργάζεται, ώστε τα στυλό του να είναι τα πλέον αξιόπιστα εργαλεία γραψίματος της αγοράς. «Για να Βελτιώσουμε τα στυλό μας, χρησιμοποιούμε επιστημονική τεχνική, που προκύπτει ως φυσική συνέπεια των διαρκών δοκιμών και των σφαλμάτων που βιώνουμε, δηλαδή τι λειτουργεί και τι όχι. Η ακρίβεια απαιτεί ανοιχτό μυαλό και αυστηρή αφοσίωση. Κανείς δεν παίρνει τη σωστή απάντηση σε κανένα ερώτημα χωρίς ακρίβεια».

«Μετά από 55 Χρόνια έρευνας, οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε περήφανοι γι, αυτά που έχουμε πετύχει, αλλά τώρα, μόνο το μέλλον μετρά. Έτσι, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τους εαυτούς μας, την κοινωνία και, βεβαίως, τα στυλό μας».